Busschauffeurs GVU staken donderdag

UTRECHT - Buschauffeurs van het GVU in Utrecht leggen donderdag vanaf 12.00 uur het werk neer. Ze protesteren daarmee tegen de geplande verkoop van het vervoerbedrijf aan Connexxion.
Volgens de bonden zijn er onvoldoende garanties voor het personeel, de continuïteit van het bedrijf en de kwaliteit van dienstverlening. Ook zou er onvoldoende aandacht zijn besteed aan mogelijke alternatieven.
Vakbondsbestuurder Jansma van Abvakabo FNV wil voor woensdagavond weten welke afspraken precies zijn gemaakt. De staking kan nog vermeden worden als de werkgever voor woensdagavond reageert op het ultimatum van de bonden, maar die kans is klein.
De medewerkers leggen het werk precies om 12.00 uur neer omdat de gemeenteraad dan vergadert over de verkoop van de GVU-aandelen aan Connexxion. Ze willen tijdens de raad protesteren.
Nu ook de PvdA heeft aangekondigd voor verkoop te stemmen, is er een politieke meerderheid voor de verkoop. De partij is onder meer van mening dat er goede arbeidsgaranties zijn afgesproken voor het personeel.
Meer over de GVU vanavond in U Vandaag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.