Politie onderzoekt aanrandingen Soestduinen

SOEST - De politie in Soest onderzoekt twee aanrandingen bij de De Beaufortlaan in Soestduinen.
In het eerst geval was een 47-jarige vrouw uit Den Dolder het slachtoffer. Zij fietste op dinsdag 28 november rond 07.10 uur over de Beaufortlaan richting de Soesterbergsestraat. Een onbekende man op een damesfiets achtervolgde haar vanaf de Berkenlaan. Hij haalde haar in, stopte verderop en pakte de vrouw vast toen ze hem passeerde. Het slachtoffer wist zich los te trekken en vluchtte in de richting van de Van Weerden Poelmanweg.
De politie vermoedt dat de man ook heeft toegeslagen op woensdag 18 oktober tussen 17.05 en 17.20 uur. Een 53-jarige vrouw uit Soest werd die dag op het fietspad tussen de De Beaufortlaan en de Dolderseweg ingehaald door een onbekende man die tegen haar fiets reed. Beiden kwamen naast het fietspad terecht. De man pakte plotseling het slachtoffer vast en randde haar aan. Doordat de vrouw gilde vluchtte de man snel op de fiets richting de De Beaufortlaan.
Het signalement van de verdachte in beide zaken lijkt behoorlijk op elkaar: blank, leeftijd tussen 25 en 35 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, tenger tot normaal postuur, een gedrongen hoofd en strakke mond, kort en stijl donker haar, en gekleed in een korte donkere jas.
Bij het incident op 28 november reed de verdachte op een damesfiets die 'kraakte'. Bij het incident op 18 oktober reed de man op een fiets met een klein frame en lichtkleurige canvastassen op de bagagedrager.
Getuigen bellen 0900-8844. Anoniem bellen mag ook op het telefoonnummer 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.