Politie bekijkt camerabeelden rellen TivoliVredenburg

UTRECHT - De Utrechtse politie is nog niet klaar met de rellen bij muziekgebouw TivoliVredenburg. Camerabeelden worden bestudeerd om nog meer raddraaiers aan te kunnen aanhouden.
In de nacht van zaterdag op zondag sloeg de vlam in de pan tijdens het feest Vunzige Deuntjes XL. Rond 03.30 uur kreeg de politie een melding dat drie bezoekers uit het pand waren gezet door de portiers omdat zij zich misdroegen. De vechtpartij tussen de mannen ging buiten op straat nog even door.

ARRESTATIES

Een van hen probeerde nog aan de gewaarschuwde agenten te ontkomen. Na een korte achtervolging kon hij, samen met de andere twee kemphanen, in de boeien worden geslagen. Het ging hierbij om inwoners van Nijmegen en De Meern tussen de 21 en 25 jaar.

GLAZENGOOIERS

Het onrustige beeld zette zich buiten voort. Portiers en agenten hadden hun handen vol aan het verwijderen van ongeveer tweehonderd bezoekers rond de uitgang. Toen er vervolgens met glazen werd gegooid naar twee motorrijders van de politie, grepen de agenten in.
Na een eerste vordering besloten ongeveer tachtig bezoekers weg te gaan, maar binnen de overgebleven groep bleef het onrustig. Volgens de politie zijn de jongeren zelfs via een dakmegafoon van een politieauto verzocht om te vertrekken.
Op het moment dat er binnen deze groep een vechtpartij ontstond hebben agenten met behulp van honden en wapenstokken de groep van ongeveer honderd man weggedreven in de richting van het station.

HOUTENAAR

Agenten werden beledigd, bespuugd en bekogeld met allerlei spullen. Een 21-jarige inwoner van Houten is hierom gearresteerd. Een tweede verdachte bedreigde een portier, maar zag kans om in het tumult weg te komen. Zijn identiteit is bekend en hij zal op een later moment worden aangehouden.
Op dit moment is nog onduidelijk wie er met glazen hebben gegooid en wie er gevochten hebben. De politie gaat daarom de beelden van de beveiligingscamera bekijken. Ook volgt er nog een onderzoek naar de bedreiging van een beveiligingsmedewerker van TivoliVredenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.