Woedend ambulancepersoneel voert actie op Domplein

UTRECHT - Ambulancepersoneel in de regio Utrecht heeft het werk dinsdag stilgelegd voor een betere cao. Tientallen medewerkers verzamelden zich op het Domplein.
De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn stukgelopen. Daarom werd er actiegevoerd met de slogan 'Wij zorgen voor jou, maar wie zorgt er voor ons?'. Tijdens het protest reden ambulances tussen tien en twee uur alleen nog voor spoedeisende gevallen.
"We zijn ontzettend boos", zegt ambulancemedewerker Nico Dontje. "We zijn al drie maanden bezig om een goede cao te krijgen, maar blijkbaar gaat dat nog steeds niet lukken omdat de werkgever ons daarin belemmert."
Dontje denkt dat de eisen meer dan redelijk zijn. "Wat wij vragen is een cao waarin we een salaris hebben dat gelijke tred heeft met de ziekenhuizen. We zien in de loop van de tijd een verschil ontstaan van 150 tot 200 euro, dus dat is aanzienlijk."
Ambulancezorg Nederland (AZN) is de werkgever van het ambulancepersoneel en is al sinds begin dit jaar in onderhandeling met de vakbonden voor een nieuwe cao. De werkgever laat in een schriftelijke verklaring weten teleurgesteld te zijn in de afwijzing van de vakbonden.

Ambulancepersoneel legt werk neer
Woedend ambulancepersoneel voert actie op Domplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.