RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vergeetachtige verdachte moordpoging De Meern blijft vastzitten

1/6
UTRECHT -

Wilco B., een van de twee verdachten van de mislukte liquidatie in De Meern, komt voorlopig niet vrij ondanks een verzoek van zijn advocaat. Dat bleek dinsdag tijdens een regiezitting.

De verdachten van de moordpoging kwamen dinsdag voor het eerst samen voor de rechter tijdens een regiezitting. De 50-jarige Vleutenaar bleek in een rolstoel te zitten. Hij zegt zich niets meer van de bewuste dag te kunnen herinneren. De andere verdachte, de 43-jarige Henry J. alias de Bolle, beroept zich op zijn zwijgrecht. De rechtbank honoreerde zijn verzoek om zijn moeder en B. te laten horen als getuigen.

De twee mannen zouden vorig jaar hebben geprobeerd Wout Sabee om te brengen. De 69-jarige inwoner van De Meern werd achtervolgd en klemgereden bij zijn woning in de Ten Veldestraat. Daar werd zijn Volkswagen Polo diverse keren beschoten. Sabee overleefde de kogelregen door de schutter aan te rijden. Hij was wel zwaargewond.


VLUCHT

De twee verdachten zouden met hun BMW naar Frankrijk zijn gevlucht. De gewonde schutter, volgens het OM Wilco B., zou zijn afgezet bij een ziekenhuis in Lille. Hij werd daar ook aangehouden. De andere verdachte, Henry J., wist een jaar uit handen van de politie te blijven. Hij werd deze zomer opgepakt in Spanje.


GEHEUGEN

B. vertelde de rechter dinsdag dat hij niets meer weet van de gebeurtenissen op 27 juni. Hij werd naar eigen zeggen de volgende dag wakker gemaakt op de afdeling Intensive Care van het ziekenhuis in Lille. De dokter zou hem hebben verteld dat hij daar langs de weg was gevonden en dat hij was aangereden. B. heeft zelf geen idee hoe hij in Frankrijk terecht is gekomen. Wel zou hij van plan zijn geweest om in de Ardennen te gaan hardlopen.

B. zegt dat er in Frankrijk diverse spullen van hem zijn verdwenen, waaronder de onderbroek die hij droeg en een sok. Daarnaast mist hij een geldbedrag.


LETSEL

Het Openbaar Ministerie wil dat er een onderzoek komt naar het letsel van B. Achterhaald moet worden of dit past bij een aanrijding. Verder moeten nog een verpleegster en een aantal brandweermannen in Frankrijk worden gehoord. De rechtbank ging met al deze verzoeken akkoord.


HECHTENIS

De advocaat van B. pleitte voor schorsing van de voorlopige hechtenis van zijn cliŽnt. Hij wees erop dat B. al 14 maanden vastzit, invalide is, een eigen zaak en een gezin heeft, plus een vader die ernstig ziek is. B. zou bereid zijn 25.000 euro borg te betalen en zijn paspoort in te leveren. De rechtbank was hiervoor niet gevoelig en oordeelde dat B. vast moet blijven zitten.

Op 3 november is de inhoudelijke behandeling van de zaak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -