OM: Geen nalatigheid bij verdrinking Anouar

MAARSSEN/UTRECHT - In de zaak rond de verdronken Anouar Chaibi (14) uit Utrecht zijn geen aanwijzingen voor strafbare feiten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
De jongen verdronk zondag in de Maarsseveense Plassen. Hij had geen zwemdiploma. Volgens justitie is er geen sprake geweest van nalatigheid of niet goed opletten door bijvoorbeeld strandwachten.
Maandagmiddag werd het lichaam van de jongen gevonden door een waterrobot. Zoekacties met een sonarboot hadden geen resultaat, omdat de apparatuur werd gehinderd door de waterplanten. Sinds zondag aan het eind van de middag was onder meer met duikers, een politiehelikoper, sonarboten en honden naar de jongen gezocht.
Anouar speelde met vrienden op een eilandje in de plassen. Toen de vrienden hem al een hele poos niet hadden gezien, sloegen ze alarm. Familie van de verdronken jongen zegt dat toezichthouders bij het water niet meteen zijn gaan zoeken. Uit onderzoek blijkt echter dat er goed is gehandeld door de strandwachten.
Anouar wordt deze week herdacht op zijn school, het Pelscollege in Utrecht. Ook wordt er een stille tocht voor hem georganiseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.