Utrechtse moskee wijst ouders op belang zwemles

UTRECHT - De Omar Al Farouq-moskee in het Utrechtse Overvecht gaat ouders wijzen op het belang van zwemles. Dat vertelde voorzitter Abdelmajid Khairoun dinsdag in UVandaag. Aanleiding is de dood van Anouar Chaibi. De 14-jarige jongen verdronk zondag in de Maarsseveense Plassen. Hij had geen zwemdiploma.
Anouar kwam regelmatig in de moskee, omdat hij bij de weekendschool Arabisch leerde. De moskeevoorzitter heeft na de trieste gebeurtenis van afgelopen weekend contact gehad met de vader van de jongen. Die benadrukte dat Anouar wel kon zwemmen, hoewel hij geen zwemdiploma had.

GELD

"Anouar had het krijgen van zwemles steeds uitgesteld. Hij wilde liever andere sporten doen, zoals boksen. Dat hij geen zwemdiploma heeft, heeft dus niets te maken met geld of met onwil van zijn ouders," aldus Khairoun.
Volgens hem realiseren veel Marokkaanse ouders zich niet hoe belangrijk zwemles is: "Omdat er geen verplichte zwemlessen zijn op scholen, beseffen ouders niet goed genoeg dat kinderen moeten leren zwemmen. Zeker omdat er in Nederland veel water is."

PROFEET

Komende vrijdag wordt er in de moskee aandacht besteed aan het belang van zwemlessen: "De profeet heeft ons verteld dat we moeten leren zwemmen en boogschieten. We gaan het daarom ook bespreken met de ouders. Leren zwemmen moet je meenemen in de opvoeding van je kinderen."
Khairoun vertelde in UVandaag ook dat hij het belangrijk vindt dat kinderen via de scholen leren zwemmen. Voor veel ouders zijn de instructielessen namelijk te duur. De Stichting Buren voor Buren in Zuilen is het daarmee eens en wil nu geld inzamelen voor arme gezinnen en zwemlessen voor kinderen in het bijzonder.

Utrechtse moskee wijst ouders op belang zwemles

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.