Martelmoord: Aanvullend onderzoek naar bloedsporen in loods

WIJK BIJ DUURSTEDE - Er komt een aanvullend onderzoek naar de bloedsporen in de loods waar politie-informant Guido Kosterman uit Wijk bij Duurstede is vermoord. Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch besloten. Dat boog zich dinsdag over de zogeheten martelmoord.
De rechtbank achtte het eerder bewezen dat Kosterman door zijn plaatsgenoot Alberto T. is omgebracht, omdat hij hem had verlinkt bij de Criminele Inlichtingen Eenheid. Hij werd in december 2012 gevonden in een loods in Maastricht. Uit sectie bleek dat de man urenlang was gemarteld. T. kreeg tot 24 jaar gevangenisstraf opgelegd.
T. zegt nog steeds onschuldig te zijn en ging daarom in hoger beroep. Zijn advocaat eiste dinsdag tijdens een zogeheten regiezitting extra onderzoek naar de sporen die er in de loods zijn gevonden. Hij betwijfelt of Kosterman daadwerkelijk in de loods om het leven is gebracht.
Het Hof ging mee in de onderzoekswens en stond ook toe dat er nieuwe getuigen zullen worden gehoord. De zaak wordt eind november waarschijnlijk inhoudelijk behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.