Inwoners denken mee over nieuw natuurgebied Vathorst

VATHORST - Woensdagavond vond er in Amersfoort een inloopavond plaats over een nieuw aan te leggen recreatiegebied bij de wijk Vathorst. De gemeente wil samen met bewoners een plan maken voor 'Over de Laak'.
Ooit was het de bedoeling dat op de locatie ten noorden van het riviertje de Laak een nieuwbouwwijk zou komen, maar dat plan is van de baan. Daar kan volgens de gemeente nu een recreatiegebied komen.
"Op de eerste bijeenkomst hebben we al honderdzeventig ideeën opgehaald. Ook op de website staan nog de nodige ideeën. Dat betekent dat het leeft, daar ben ik erg blij mee", zegt wethouder Hans Buijtelaar. Op de website schrijft iemand bijvoorbeeld: "Het gebied leent zich zeer goed voor het aanleggen van klompenpaden en onverlichte fietspaden met bankjes, picknickplekken en aanlegsteigers hier en daar. Aansluiten bij het mooie open polderlandschap van de Arkerheempolder geniet onze voorkeur."
Buijtelaar: "Met meer ideeën kunnen we betere plannen maken. Jong en oud is welkom in de werkgroep." Binnenkort wordt duidelijk welke plannen gerealiseerd gaan worden.

De bewoners kwamen tijdens de inloopavond volop met ideeën.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.