Aangrijpend afscheid van Anouar

MAARSSEN - Bij de Maarsseveense Plassen is op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Anouar Chaibi. De 14-jarige Utrechter verdronk zondag in de recreatieplas. Het immense verlies is voor zijn familie, vrienden en kennissen nog nauwelijks te bevatten.
Zo'n tweehonderd mensen kwamen donderdagavond naar het afscheid. Bij de plassen was een podium opgebouwd voor sprekers. De moedige zusjes van Anouar lazen een gedicht voor en bedankten de aanwezigen, ook namens hun ouders.

ONDEUGEND

Een leraar van zijn oude school herinnerde zich Anouar als een lief en ondeugend kereltje. Een aantal vrienden betrad spontaan het podium om wat te zeggen over Anouar. Een bestuurslid van de Omar Al Farouq sprak ontroerende woorden over de jonge Utrechter die hij in de loop der jaren erg goed leerde kennen.

BALLONNEN

Rond acht uur werd een minuut stilte in acht genomen. Daarna gingen vele witte ballonnen de lucht in. Bij de ingang van de recreatieplas zijn veel bloemen gelegd. De boeketten worden zondag overgebracht naar de moskee.

BRIEFJES

Aan het hek van de recreatieplas zijn vele briefjes opgehangen. "Jouw mooie ogen, jouw lieve lach, jouw gekke grapjes zullen wij nooit vergeten. Ze zeggen dat door de jaren heen de pijn minder wordt en jouw gezicht vergaat, maar dat zal zeker niet gebeuren!", luidde een van de teksten.

SCHOOL

Donderdagmiddag werd op Anouars school, het Pelscollege in Utrecht, al uitgebreid stilgestaan bij zijn tragische dood. Aanvankelijk wilden de initiatiefnemers van de herdenking bij de Maarsseveense Plassen een stille tocht organiseren van Zuilen naar de recreatieplas, maar dat plan werd afgeschoten op advies van de politie. Een massale wandeling was niet veilig vanwege het vele verkeer in de buurt.
Anouar uit Ondiep raakte zondag vermist in de Maarsseveense Plassen. Een dag later werd zijn lichaam in het water op tweeënhalve meter diepte gevonden. Hij is door verdrinking om het leven gekomen. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is geweest van nalatigheid door toezichthouders.

Aangrijpend afscheid van Anouar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.