Oude Veenendaalse zwerfkei mogelijk naar keistad Amersfoort

VEENENDAAL - Ruim 650 inwoners van Veenendaal hebben meegedacht over een bestemming voor de eeuwenoude zwerfkei. Er zijn veel verschillende ideeën, zelfs om de kei aan keistad Amersfoort te geven.
In juli werd de zevenduizend kilo wegende kei gevonden tijdens rioolwerkzaamheden. Veenendaal riep inwoners op om mee te denken voor een plek voor de kei. "Er zijn heel veel reacties binnengekomen", zegt een woordvoerder van de gemeente.
"Wij gaan al die inzendingen nu beoordelen en hopen snel met een geschikte locatie te komen". De verwachting is dat binnen twee weken een nieuwe locatie voor de kei gevonden is.

LOCATIES

Populaire locaties volgens de inwoners van Veenendaal zijn: het gemeentehuis, de vindplaats (Nieuweweg), het stadsstrand en het Kees Stipplein. Maar ook veel genoemd is om de kei te schenken aan Amersfoort, de keistad, of te plaatsen bij de lokale scoutingvereniging (de Zwervers).
Volgens de gemeente is de zwerfkei zo'n 125.000 jaar geleden in de ijstijd door een pak ijs naar Veenendaal geschoven. In Veenendaal is een kei van deze omvang nog niet eerder gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.