Provincie gaat verkeer Rondweg Veenendaal opnieuw tellen

VEENENDAAL - Nieuwe verkeerstellingen zijn nodig op de Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal. Dat heeft de provincie besloten naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst van donderdagavond.
De provincie wil de weg, die dwars door de wijken Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost loopt, verbreden van twee naar vier rijstroken. Maar buurtbewoners vrezen meer verkeer en overlast. De N233 wordt door veel automobilisten gebruikt als sluiproute tussen de A15 en de A12.
"Signalen vanuit omwonenden nemen wij zeer serieus, zeker als ze zo breed gedragen zijn als hier", zegt gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof. "Samen met bewoners gaan we bespreken hoe, waar en wanneer we de tellingen precies gaan doen, zodat we daarna een gezamenlijk vertrekpunt hebben voor de verdere uitwerkingen van de plannen."
Buurtbewoners vrezen nog meer verkeer als de Rondweg wordt verbreed. Ze zijn bang voor meer uitlaatgassen, aantasting van het wooncomfort en dus dalende huizenprijzen.
Cees van Doodeweerd, woordvoerder van de buurtbewoners, is blij dat de provincie opnieuw gaat tellen. Toch vond hij de bewonersavond donderdag weinig bevredigend. "We zijn weinig wijzer geworden en krijgen het gevoel dat de plannen al klaarliggen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.