Koning komt zaterdag naar Doorn

DOORN - Koning Willem-Alexander komt zaterdag naar de Dag van het Verzet in Doorn. Op de jaarlijkse reünie halen oud-verzetsstrijders herinneringen op aan hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De bijeenkomst vindt plaats in een zorgcentrum voor geüniformeerden van Stichting De Basis in Doorn. In dit centrum krijgen (oud)-medewerkers van defensie, politie, ambulance en brandweer mentale begeleiding en is het Veteranen Platform gevestigd.
Op de reünie worden 23 oud-verzetsmensen verwacht, met een gemiddelde leeftijd van 93 jaar. Het oudste lid is honderd, zegt secretaris Loek Caspers (91) van de Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945, de organisator van de reünie. "Het is een mevrouw die nog haar eigen huis schoonmaakt." De jongste, van 85 jaar, bracht tijdens de oorlog op dertienjarige leeftijd de verzetskrant De Waarheid rond.
Gezien de hoge leeftijd van de aanwezigen is er geen uitgebreid programma, maar is het vooral een samenzijn. Hoeveel verzetsstrijders er nog leven in Nederland, is niet precies bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.