Gemeente dwingt huisbaas Van Hooijdonk tot stoppen van verbouwing

UTRECHT - De Utrechtse huisbaas Van Hooijdonk moet stoppen met het verbouwen van de kelder van een gebouw op de Lomanlaan. Doet hij dit niet dan kost hem dit 25.000 euro per dag. De gemeente Utrecht heeft de dwangsom opgelegd omdat de omstreden huisbaas niet de juiste vergunning had voor de bouwwerkzaamheden in de kelder.
In de kelder van het gebouw werden twee kachels aangelegd, en werd een ruimte ingericht waar de brandstof voor die kachels moest worden opgeslagen. De bouwwerkzaamheden in het pand liggen nu stil tot er bij de gemeente een nieuwe vergunning is aangevraagd en goedgekeurd.
Van Hooijdonk's bedrijf is in het gebouw woningen aan het bouwen en huurt het pand om die reden van Mitros. De woningbouwvereniging had eerder een conflict met Van Hooijdonk omdat die te hoge huurprijzen zou vragen. Daarnaast kregen tientallen bouwvakkers tijdelijk onderdak in het pand, iets waar de betalende bewoners last van hadden, en konden bewoners geen huurtoeslag aanvragen terwijl dit wel was toegezegd.

Wethouder Jansen over dwangsom voor huisbaas

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.