Protestactie tegen uitzetting Angolese Gláucio en Márcia

SOESTERBERG - De Angolese Gláucio (13) en zijn zus Márcia (18) moeten in Nederland blijven. Dat zegt het Utrechtse Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks. De familie van de twee woont al vijftien jaar in Nederland, maar is vrijdagochtend opgehaald en overgebracht naar een detentiecentrum in Zeist.
Voortman roept op om maandag om 18.30 uur naar het detentiecentrum te komen om tegen de uitzetting te protesteren. Voortman heeft Kamervragen gesteld en overweegt ook een debat. De SP en ChristenUnie zijn ook tegen de uitzetting.

OORLOGSMISDADIGER

De vader van Gláucio en Márcia zat tijdens de burgeroorlog in Angola in het leger en kreeg bij aankomst in Nederland de status van mogelijk oorlogsmisdadiger. Daardoor komen zijn twee kinderen niet in aanmerking voor het kinderpardon.
"Gláucio en Márcia hebben helemaal niks fout gedaan, of hun vader wat heeft gedaan moet nog blijken", vertelt Voortman aan RTV Utrecht. "Vooralsnog ziet het OM geen reden tot vervolging, maar wat onomstotelijk vaststaat is dat de kinderen in ieder geval niet wat gedaan hebben."
Voortman vindt het raar dat de twee om 07.00 uur 's ochtends uit hun bed zijn gelicht. "Ik vind het ongelofelijk dat dat in Nederland gebeurt."

GL-Kamerlid Linda Voortman: "Gláucio en Márcia hebben niks fout gedaan"
Protestactie tegen uitzetting Angolese Gláucio en Márcia

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.