Wateroverlast vooral in het oosten van de provincie

PROVINCIE UTRECHT - Het noodweer heeft in Utrecht vooral huisgehouden in het oosten van de provincie. Dat zegt de Veiligheidsregio Utrecht. Door de regenval liepen lokaal straten en kelders onder water. Meldingen komen uit onder meer Doorn, Cothen en Amerongen.
Ook in Driebergen viel veel neerslag. "De moesson is begonnen hier in Driebergen. Begin iets van het ark van Noachverhaal te begrijpen", aldus iemand uit Driebergen op Twitter. De riolering in het dorp kon het vele water niet overal aan en daardoor stond de Loolaan helemaal blank. Ook iets verderop in Langbroek regende het hard.

STORMSCHADE

Volgens de VRU was er niet alleen sprake van wateroverlast. Door de wind vielen er ook bomen om en kwamen er takken op auto's en wegen terecht. Dergelijke stormschade was er onder meer in Maarsbergen en Odijk. Bliksemschade was er in Amersfoort.
Weerinstituut KNMI had vanwege de zware onweersbuien code oranje afgegeven voor Utrecht, Zuid-Holland, Overijssel en Gelderland. Dat gebeurde vanwege de zware onweersbuien die over het land trokken. Om 04.44 uur werd de code oranje afgeschaald.
Weeronline.nl meldde omstreeks 04.00 uur dat de bliksem sinds middernacht zo'n 1500 keer is ingeslagen.

VERZEKERAARS

Het noodweer heeft naar schatting tussen de 5 en 10 miljoen euro schade veroorzaakt. Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat het vooral om waterschade in en om woningen. Schade door blikseminslagen en hagel is niet in de schatting meegenomen.

Woordvoerder Jelle Mulder van de VRU over het noodweer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.