Utrechtse zeehond vernoemd naar Dafne Schippers

UTRECHT - De babyzeehond die vorige week donderdag werd gevonden in de Utrechtse Weerdsingel heeft de naam Dafne gekregen. Ze is vernoemd naar een andere Utrechtse die vorige week groot nieuws was: Dafne Schippers.
Schippers werd vrijdag wereldkampioen op de 200 meter sprint in Peking. Dat was voor de medewerkers van A Seal, die de zeehond momenteel opvangen, reden haar de naam Dafne te geven.
"Ook op Twitter kwamen veel mensen met die suggestie", zegt Jaap van der Hiele, de verzorger van Dafne. Schippers heeft al laten weten de "lol hier wel van in te zien".

GEZOND

Het gaat nog steeds erg goed met de zeehond. "Ze eet goed, is alert, speels, nieuwsgierig en ontzettend schattig", zo is te lezen op de Facebook-pagina van A Seal. Die organisatie zit in het Zuid-Hollandse Stellendam.
Waarschijnlijk wordt ze eind deze week al uitgezet. "We hopen dat zondag te doen ergens bij de Waddeneilanden", zegt Van der Hiele.

VONDST

Dafne werd donderdagavond langs de kant van de Weerdsingel gevonden. Het is zeer uitzonderlijk dat een zeehond in de Utrechtse binnenwateren belandt. Waarschijnlijk is ze via het Noordzeekanaal of het IJsselmeer naar de Utrechtse grachten gezwommen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.