Sloten Kromme Rijngebied vol, waterschap neemt maatregelen

HOUTEN/WIJK BIJ DUURSTEDE - Het waterschap in het Kromme Rijngebied moet alles op alles zetten om het overtollige water door de hevige regenval af te voeren.
Voor de komende avond wordt opnieuw regen verwacht in het gebied van De Stichtse Rijnlanden. Afgelopen nacht viel de meeste neerslag in een smalle band over het Kromme Rijngebied (40-50 mm).
Vooral in het Langbroekerweteringgebied, het Eiland van Schalkwijk (gebied tussen Houten en het Amsterdam-Rijnkanaal) en de Utrechtse Heuvelrug is al dat overtollige water van afgelopen nacht nog niet afgevoerd. De sloten in dit gebied zitten dan ook vol.

MAATREGELEN

Het waterschap doet er naar eigen zeggen alles aan om dit overtollige water gecontroleerd af te voeren. Zo is de inlaat in de Kromme Rijn bij Wijk bij Duurstede dichtgezet en is het waterpeil op de Kromme Rijn tussen Cothen en Wijk bij Duurstede verlaagd door stuw Cothen op de laagste stand te zetten. Dit is ook gebeurd met de stuwen in de Melkwegwetering en de Cothergrift. De waterschapsorganisatie is opgeschaald.
De verwachting voor ons gebied is dat er tussen 19.00 en 00.00 uur nog 5-10 mm valt. In het Langbroekerweteringgebied en het Eiland van Schalkwijk bestaat de kans dat de sloten dit extra water niet kunnen verwerken en buiten hun oevers treden. Het gaat in die gevallen met name om water op het land.

TELEFOONNUMMER

Om een maximale waterafvoer te garanderen is het belangrijk dat het water goed weg kan stromen. Ziet u een verstopte duiker of watergang, meld dit dan aan het waterschap. Het waterschap is 24 uur bereikbaar via telefoonnummer (030) 634 5700.
Het zal waarschijnlijk enkele dagen duren voordat de peilen weer op het normale niveau zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.