Utrechter begint aan fietstocht rond de wereld

UTRECHT - Rick Creemers is begonnen aan zijn bijzondere wereldreis: hij fietst in zijn eentje de wereld rond. De 22-jarige Utrechter startte dinsdagochtend om 9.00 uur vanaf het Domplein.
Het is de bedoeling dat hij 1 september 2017 weer bij de Dom staat. In de tussentijd gaat hij via Basel en Slovenië naar het Oostblok, vervolgens reist hij via Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië naar China en de Himalaya.
Via Zuidoost-Azië en Indonesië gaat hij naar Australië, Alaska, Canada en Amerika, om te eindigen in het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Dan vertrekt hij met het vliegtuig naar Zuid-Afrika om vervolgens weer naar het noorden en dus Utrecht te fietsen.

JEUGDDROOM

In totaal gaat Rick zo'n 55.000 kilometer fietsen. Al toen hij zes jaar oud was, bedacht hij het idee om een wereldreis per fiets te doen. "Mijn opa heeft vroeger veel gefietst en die heeft het allemaal bijgehouden in kleine schriftjes. Toen dacht ik: dit is geweldig, dit is mijn ding."

GELD

"Ik heb hier zestien jaar voor gespaard", zei Rick in een eerder interview. "Ik heb iedere maand geld opzij gezet om dit te kunnen realiseren en ik ben uiteindelijk op zoek gegaan naar enkele sponsoren die mij willen ondersteunen hierin."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.