"Nauwelijks misstanden bij raamprostitutie Zandpad"

UTRECHT - Tussen 2000 en 2014 zijn hooguit vier tot acht vrouwen slachtoffer geworden van misstanden op het Zandpad in Utrecht. Dat schrijven onderzoekers van het Willem Pompe Instituut in hun rapport over de sluiting van de raamprostitutie in 2013.
Het onderzoeksrapport, waarvan voor de zomer al een samenvatting werd gepresenteerd, is nu volledig verschenen. De onderzoekers vinden de cijfers over onvrijwillige prostitutie in Utrecht onbetrouwbaar en zeggen dat het daarom zinloos is om die te gebruiken als argument voor het sluiten van de schuitjes in de Vecht.
De onderzoekers van de Universiteit Utrecht schrijven onder meer: "We concluderen ook dat het besluit voor sluiting te overhaast genomen is, waarbij geen reële alternatieven voor de sekswerkers zijn bedacht - en deze zijn nog steeds niet in zicht. De aangekondigde reden voor de sluiting, namelijk 'mensenhandel op het Zandpad', wordt door alle sekswerkers, hun klanten, advocaten en een deel van de hulpverlenende instanties als 'ongegrond' opgevat. Het ongenuanceerde etiket 'mensenhandel' wordt als excuus gebruikt om prostitutie in Utrecht te bestrijden, op dezelfde manier als in de vorige eeuwen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.