Fietsers moeten wachten voor Bunnikse boer die koeien uitlaat

BUNNIK - Fietsers die van Bunnik naar Utrecht gaan staan vaak in de file. Boer Kees van Dijk laat namelijk iedere ochtend zijn koeien uit op de zogenoemde fietssnelweg.
De stal van Kees is aan de andere kant van de Kromme Rijn dan het weiland. Dus moet hij iedere dag een klein fietsbruggetje over met al zijn vee. Volgens de boer kunnen de fietsers niet tussen de koeien door rijden, dus vraagt hij ze iedere ochtend te stoppen.
"Een minuut of vijftien zijn we bezig", zegt boer Kees, die jarenlang streed voor een speciale koeienbrug. Maar de gemeentes Utrecht en Bunnik zagen dat niet zitten. "Ik ga niet m'n werkschema aanpassen omdat hier mensen fietsen."

TIJDSDRUK

Veel fietsers zijn niet blij met de koeien, bijvoorbeeld als ze hun trein moeten halen of op tijd op school moeten zijn. Toch zijn er ook veel fietsers die het niet erg vinden om een tijdje te moeten wachten.

POEP

Ook klagen sommige fietsers over poep op het fietspad. Maar boer Kees peinst er niet over om de beesten buiten de spits uit te laten of eventuele ongelukjes op te ruimen.

RTV Utrecht ging mee de koeien 'uitlaten'