V&D ontslaat honderden leidinggevenden

PROVINCIE UTRECHT - Bij warenhuis V&D verliezen driehonderd winkelmedewerkers hun baan. Dat is het gevolg van de eerder aangekondigde reorganisatie. V&D heeft dinsdagochtend het personeel ingelicht.
De overige winkelmedewerkers behouden hun baan en huidige arbeidsvoorwaarden. Wel zullen zij nieuwe of functies met aangepaste rollen en taken krijgen. In het nieuwe V&D zullen minder mensen nodig zijn in coördinerende functies en meer in de nieuwe, serviceverlenende functies, zegt het bedrijf.
Voor de medewerkers die hun baan verliezen is een sociaal plan gemaakt. Sommige medewerkers mogen blijven, maar moeten wel naar een ander filiaal. V&D heeft zijn personeel dinsdag geïnformeerd over de reorganisatie.

RETAILMARKT

De reorganisatie is volgens het warenhuisconcern nodig om de winkelketen weer financieel gezond en concurrerend te maken. "Door het verminderen, vernieuwen en herijken van winkelfuncties kan V&D naast de noodzakelijke structurele verlaging van de loonkosten ook beter inspelen op de snel veranderende retailmarkt."
Het noodlijdende V&D wilde eerst een loonkorting bij alle medewerkers doorvoeren, maar dat mag niet van de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.