"Els Borst overleed door 41 steekwonden"

BILTHOVEN - Oud-minister Els Borst is door 41 steekwonden om het leven gekomen bij haar woning in Bilthoven. Dat staat in de dagvaarding die verdachte Bart van U. vorige week heeft ontvangen, meldt zijn advocaat Noëlle Pieterse. Het gaat om steekwonden aan het hoofd en aan de handen
Van U. staat op 8 september in Rotterdam voor het eerst terecht in deze zaak. Hij heeft tot nu toe geen verklaringen afgelegd over de dood van Borst.
Van U. werd in januari aangehouden, nadat zijn zus Loïs dood was gevonden in hun gezamenlijke woning aan de Oudedijk in Rotterdam. Een paar weken later kon hij dankzij een DNA-hit ook worden gelinkt aan de zaak-Borst.
Voor de dood van zijn zus, die ook door steekwonden omkwam, heeft Van U. twee keer pro-forma voor de rechtbank Rotterdam gestaan. In deze zaak is de Rotterdammer psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Conclusie was dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijde van de moord op zijn zus.
Als blijkt dat Van U. inderdaad Borst heeft omgebracht, moet vastgesteld worden hoe het stond met zijn toerekeningsvatbaarheid op dat moment. Daar is een apart onderzoek voor nodig.
Politie en justitie hebben in het belang van het opsporingsonderzoek de doodsoorzaak van Borst bewust stilgehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.