Hulpdiensten Woerden oefenen met gevaarlijke stoffen

Oefening bij Woerdens bedrijf Revicon.
Oefening bij Woerdens bedrijf Revicon. © Woerden.tv
WOERDEN - De brandweer en politie in Woerden hebben dinsdagavond een grootschalige oefening gehouden met gevaarlijke stoffen. De oefening was een eenmalige samenwerking met het Woerdense bedrijf Revicon, dat onder meer werkt met robots, tanks, olie en gas.
De oefening was hard nodig volgens William van Leeuwen van de Brandweer Woerden. "Een ongeval met gevaarlijke stoffen komt niet vaak voor en er komt een vaste en strenge procedure bij kijken", zegt hij tegen WoerdenTV. "Het is daarom van groot belang dat wij dit wel blijven oefenen."
De grootschalige oefening bestond uit drie scenario's die werden nagespeeld. Zo kregen werknemers zuur over zich heen bij het lossen van een vrachtwagen. Ook veroorzaakte een acetyleenbrander een brand en raakte iemand gewond.
De hulpdiensten oefenden ook wat ze moeten doen als er iemand wit poeder uit een xtc-lab over zich heen krijgt. Dat laatste scenario is overigens erg realistisch: enkele weken geleden werd de Rijnbrug bij Rhenen afgesloten omdat er xtc-afval uit een busje was gevallen.

Hulpdiensten Woerden oefenen met gevaarlijke stoffen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.