Justitie eist cel voor broers na vondst wapenarsenaal

LOOSDRECHT/UTRECHT - Tegen de Loosdrechtse broers Richard (50), Frans (45) en Peter (51) T. is vier, zes en acht jaar celstraf geëist. Justitie verdenkt hen van wapen- en cokehandel. De broers zijn bekende leden van een American Footballclub in Utrecht. Een vierde verdachte hoorde woensdag twee jaar eisen.
In december vorig jaar vond de politie in een woning aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk zeven pistolen, zeventien kalasjnikovs, twee geweren, een stroomstootwapen, 25 handgranaten, acht ontstekers en een kruisboogpijl. Daarnaast lag er professioneel vuurwerk en vijf kilogram cocaïne in het huis.
De wapenopslag werd ontdekt na een verkeerscontrole in Amsterdam Zuidoost. Agenten zagen daar twee mannen in een auto rijden, even later gevolgd door een andere auto. Rechercheurs kregen argwaan en gingen er achteraan.
Het verdachte viertal verplaatste zich naar een woning in Amsterdam, waar de politie de vier mannen observeerde. De verdachten verlieten uren daarna de woonruimte, waardoor agenten hen uiteindelijk op de A9 aan de kant konden zetten. Bij een vervolgonderzoek werd het wapenarsenaal woensdag aangetroffen in de Loosdrechtse woning van Peter T.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.