Utrechts revalidatiecentrum klaar voor megaverhuizing

UTRECHT - Het Utrechtse revalidatiecentrum De Hoogstraat maakt zich op voor een megaoperatie. Vrijdag worden alle patiënten naar de vernieuwde locatie van de kliniek vervoerd. De Hoogstraat zit nu nog een tijdelijk gebouw in Overvecht, maar keert deze week terug naar het gerenoveerde pand aan de Rembrandkade.
De hele week zijn de voorbereidingen voor het patiëntenvervoer al in volle gang, zegt Rob Beuse van De Hoogstraat: "Het loopt allemaal op rolletjes. Er zijn al veel verhuizers bij ons in huis en de ondersteunende afdelingen, zoals de ICT en facilitaire dienst, zijn al verhuisd."

TAXIBUSJES

De patiënten worden vrijdag in taxibusjes en ambulances van het tijdelijke naar het nieuwe pand verhuisd: "We gaan dat verdieping voor verdieping doen. Als alles goed gaat, is de verhuizing aan het eind van de dag klaar," aldus Beuse.
De afgelopen tijd is er hard gewerkt om het pand aan de Rembrandkade klaar te maken. Beuse is erg tevreden met het eindresultaat: "Het gebouw is heel licht en ruim geworden. Alle patiënten liggen straks op één- of tweepersoonskamers en hebben eigen sanitair."

POLIKLINIEK

Vanwege de verbouwing is de polikliniek de komende dagen voor patiënten gesloten. Een uitzondering wordt gemaakt voor revalidanten voor wie de behandeling op deze dagen medisch gezien absoluut noodzakelijk is.

Reportage over de verhuizing van De Hoogstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.