Woerden: Snelheidsverhoging A12 niet tegen te houden

WOERDEN - Woerden legt zich erbij neer dat de snelheid op de A12 tussen Leidsche Rijn en Reeuwijk wordt opgeschroefd naar 130 km/u. Nu mag daar nog 120 gereden worden. Het college van B en W is fel tegen de snelheidsverhoging omdat er gevreesd wordt voor geluidsoverlast en extra fijnstof.
De juridische afdeling van de gemeente heeft de stukken uitgebreid bestudeerd en komt tot de conclusie dat de normen bij 130 km/u niet overtreden worden. Er wordt volgens Woerden door het Rijk handig gebruik gemaakt van de rek die er zit in de wettelijk vastgestelde regels. Bezwaar aantekenen zou daardoor nutteloos zijn.
D66 in Woerden is het niet eens met de houding van het college en wil dat er toch een stap naar de rechter gemaakt wordt. Volgens het gemeentebestuur is het beter dat de politieke partijen zelf contact zoeken met hun Haagse fracties om in de Tweede Kamer druk uit te kunnen oefenen op het kabinet.
Nu Woerden zich bij de verhoging neerlegt, staat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk alleen in hun protest tegen 130 km/u. Die gemeente heeft al aangegeven tot het bittere eind te knokken tegen de voorgenomen snelheidsverhoging op de A12.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.