Coalitie bindt strijd aan met armoede in Utrecht

UTRECHT - Utrechters die niet veel te besteden hebben, kunnen op een nieuwe website zien van welke regelingen ze gebruik kunnen maken. De initiatiefnemer, de Utrechtse Armoedecoalitie, wil niet alleen service bieden aan minima, maar ook anderen inzicht geven in de armoede in de stad.
Volgens de coalitie leven er ongeveer 18.000 Utrechters in armoede. Die kunnen op de site een overzicht krijgen van adressen, tips en relevante informatie van regelingen en organisaties gericht op bestrijding van armoede in Utrecht.
De site doet ook een oproep om te helpen armoede te bestrijden. "Armoede in Utrecht kent veel gezichten, maar deze zijn niet altijd zichtbaar", zegt de coalitie. "Deze website doorbreekt dit en geeft armoede gezicht." De coalitie hoopt op hulp in de vorm van kennis, tijd of spullen.
In de Armoedecoalitie Utrecht zijn de krachten van grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen gebundeld. Doel is de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.