Crowdfundactie voor orgel Soest van start

SOEST - Het Orgelfonds van de Oude Kerk in Soest is met een crowdfundingsactie begonnen om de financiering van orgel Mathilde rond te krijgen. Het huidige orgel is aan vervanging toe en er werd een ander orgel gekocht. De financiën zijn grotendeels rond maar voor het resterende bedrag worden donaties van het publiek gevraagd.
"We begonnen met het totale project voor 600.000 euro en wat er nog resteert is een bedrag van 85.000 euro en daarvoor starten we de crowdfundingsactie", zegt voorzitter Peter Kwantes van de stichting die voor de Oude Kerk een orgel uit 1811 heeft overgenomen van een kerk in Harlingen.
Het orgelfonds hoopt de laatste 85.000 euro voor het eind van het jaar binnen te hebben. Als dat niet lukt met de crowdfundactie, gaat de stichting op een andere manier de begroting rond proberen te krijgen. ABN Amro MeesPierson helpt de stichting met de crowfundactie.
Of het geld binnen is of niet: de stichting begint binnenkort sowieso met de herbouw van 'Mathilde'. In 2017 speelt het orgel een bijzondere rol in een muziekfestival, waar ook Janine Jansen en Herman van Veen acte de présence zullen geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.