"Amersfoort, maak vaart met opvang vluchtelingen"

AMERSFOORT - De PvdA en GroenLinks in Amersfoort hopen dat de stad haast maakt met de opvang van vluchtelingen. Ze willen dat de gemeente zeker zeshonderd vluchtelingen onderbrengt in bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden.
"Wij vragen het college om meer vaart te maken in het overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)", schrijven de partijen in een open brief aan het gemeentebestuur.
"Daarbij denken wij aan de mogelijkheid een aanmeldcentrum te realiseren." De twee partijen willen snel van het college horen hoe de overleggen met het COA verlopen.

GEMEENTE

Een woordvoerder van de gemeente Amersfoort laat aan het AD weten open te staan voor de opvang van meer vluchtelingen. Dezelfde krant schrijft dat Utrecht voor 1 oktober met meer informatie komt over de komst van een tweede asielzoekerscentrum.
Donderdag maakte de lokale Woerdense partij Progressief Woerden zich ook al sterk voor het huisvesten van asielzoekers uit Syrië en Irak. In Baarn stippen de Baarnse Onafhankelijke Partij, GroenLinks en de PvdA het onderwerp aan.

TV

De vluchtelingencrisis wordt steeds nijpender. BN'ers riepen donderdag massaal op hulp te bieden aan vluchtelingen. Op tv is volgende week veel aandacht voor het onderwerp. Jeroen Pauw presenteert woensdag een programma genaamd 'De grens bereikt'. Maandag besteedt de talkshow RTL Late Night aandacht aan het onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.