Oranjestraat in Amersfoort op losse schroeven na IJsland-debacle

AMERSFOORT - Bewoners van de Amersfoortse Celzusterenstraat zijn kapot van de nederlaag van het Nederlands elftal tegen IJsland. 'We' dreigen het EK van 2016 te missen en als dat gebeurt gaat de traditionele Oranjestraat niet door.
Bij ieder eindtoernooi toveren de bewoners de buurt om tot een oranje walhalla. Vorig jaar deed de straat mee aan de WK-soap van RTV Utrecht.
Bewoner Theo wil er niet aan denken dat dat feestje hem door de neus wordt geboord. "Het moet oranje worden volgend jaar", zei hij donderdagavond na de dramatische nederlaag.

WEDSTRIJD

Voor de wedstrijd was Theo nog positief, maar de blessure van sterspeler Robben en de rode kaart van Martins Indi deden zijn humeur weinig goed. Om de moed erin te houden gooit zijn vrouw Erna wat hapjes in de frituur, maar als IJsland even later een penalty benut is de avond definitief verpest.

STAND

Nederland staat nu derde in de kwalificatiepoule. Een plek bij de eerste twee is noodzakelijk voor rechtstreekse kwalificatie, maar dat wordt een lastig verhaal. Bovendien hijgt Turkije Nederland in de nek in de strijd om plek drie, die recht geeft op play-offduels. Zondag speelt Oranje tegen directe concurrent Turkije

RTV Utrecht keek de wedstrijd tegen IJsland bij Theo en Erna thuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.