Raadslid Amersfoort vangt Syrische vluchtelinge op

AMERSFOORT - Het Amersfoortse raadslid Simone Kennedy huisvest een vluchtelinge uit Syrië. De ChristenUnie-politica pleit voor een netwerk voor Nederlanders die vluchtelingen opvangen.
Kennedy vindt het een goed idee als meer Nederlanders vluchtelingen onderbrengen nu de grote vluchtelingencrisis in heel Europa is uitgebroken.
Een speciaal netwerk is volgens haar nodig zodat huisvesters met elkaar in contact kunnen komen. "Zodat je bij dat netwerk kunt aangeven: ik trek het even niet meer, kan mijn vluchteling even bij iemand anders worden ondergebracht."

LOGE

De Syrische vrouw die bij Kennedy logeert is lesbisch en wordt daarom niet geaccepteerd in haar thuisland. Enkele jaren geleden vluchtte ze al naar Nederland en kwam ze bij het ChristenUnie-raadslid terecht.
"Wij hebben een gastenkamer in ons huis en als er geen gasten zijn denk ik: daar kunnen we mensen mee helpen." De vrouw probeerde een aantal keren op eigen benen te staan, maar werd onlangs weer haar huis uit gezet en klopte dus weer bij Kennedy aan.

ADVIES

Kennedy adviseert om van tevoren duidelijke afspraken te maken over de duur van de opvang. "Weet van tevoren wat je precies van elkaar verwacht."

Kennedy vertelt op Radio M over de vluchtelinge in haar huis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.