Seksbaas Bik (77) moet vier jaar de cel in

UTRECHT - Seksclubeigenaar Jan Bik (77) is veroordeeld tot vier jaar gevangenis voor witwassen, valsheid in geschriften, belastingfraude en het leiden van een criminele organisatie.
Bik, die onder andere in de Utrechtse Jaffastraat in de wijk Lombok een seksclub had, sluisde contant geld naar Zwitserland. Dat geld werd gestort op de rekeningen van drie Zwitserse ondernemingen. Deze bedrijven stonden niet op naam van Bik, maar werden wel door hem bestuurd. Deze ondernemingen kochten panden op in Nederland die weer door Bik en enkele van zijn gezinsleden werden gehuurd. Op deze manier heeft Bik op grote schaal geld witgewassen.

JAFFASTRAAT

Begin 2013 deed de politie, de FIOD en Defensie met 300 man sterk invallen in meer dan 30 panden van Bik in het hele land. Ook het pand aan de Jaffastraat werd binnengevallen. Bij deze grootscheepse actie werden auto's, boten, sieraden en bankrekeningen in beslag genomen. Ook werden er drie wapens gevonden. Tijdens de doorzoekingen speurden honden naar verborgen geld en zocht Defensie met speciale apparatuur naar verborgen ruimtes.
Ondanks de hoge leeftijd en de broze gezondheid van Bik vond de rechtbank het wel zo'n zware vorm van fraude dat vier jaar celstraf gerechtvaardigd is. De zoon van Bik die samen met zijn vader een aantal clubs had, kreeg twee jaar gevangenisstraf opgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.