Landgoed Oostbroek na opknapbeurt toegankelijk voor rolstoel

DE BILT - Landgoed Oostbroek in Utrecht is zaterdag officieel geopend. Het park is opgeknapt, de wandelpaden aangepast en de knuppeltjesbrug heeft plaatsgemaakt voor een zwevende brug. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts verrichtte de opening van de nieuwe brug.
"Ik kan me voorstellen dat het met een rolstoel of rollator veel fijner loopt dan met die houten stammetjesbrug die hier eerst lag", zegt Mariëtte Pennarts. Het verhoogde pad loopt door het moerasbos, maar was eerder niet geschikt om met een rollator of rolstoel overheen te wandelen. Dat beaamt de 88-jarige Jenny Schneider van Egten uit Leusden, ze mocht zaterdag als eerste het nieuwe zwevende pad bewandelen. Schneider van Egten: "Het was eng, het liep niet. En op dit nieuwe pad voel ik me geweldig, heel zeker."
In tegenstelling tot het oude houten pad heeft het nieuwe pad van staal geen reling. Paul Vesters van Utrechts Landschap: "Mocht het toch lastig blijken, dan moet die er alsnog komen." Bij nat weer lijkt het pad glad, maar dat is volgens Vesters niet het geval. "De roestlaag die erop zit, maakt het stroef en daarom begaanbaar bij alle seizoenen."
De nieuwe brug krijgt nog een nieuwe naam. Het knuppelpad gaat niet meer op omdat de brug niet meer uit houten knuppeltjes bestaat. Meer dan honderd mensen hebben een suggestie gedaan voor een nieuwe naam, die wordt over twee weken bekend gemaakt.

Gedeputeerde Mariete Pennarts verrichtte de opening van het opgeknapte Landgoed Oostbroek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.