Klachten over begraafplaats Maarssen

STICHTSE VECHT - De informatievoorziening op de gemeentelijke begraafplaats aan de Straatweg in Maarssen ontbreekt al lange tijd. De fractie van Maarssen 2000 zegt veel klachten te hebben gekregen van familieleden of vrienden die het graf van hun geliefde niet kunnen vinden. De lokale partij vraagt het college om opheldering.
Maarssen 2000 kreeg onder meer deze reactie binnen. "Op de ordner waarin men vroeger kon nazien wie er begraven ligt en in welk vak en welk nummer, stond het telefoonnummer van het gemeentekantoor vermeld, met doorkiesnummer, zodat je verder geholpen kon worden. Dat ontbreekt nu geheel en dit is toch bijzonder klantonvriendelijk."
Een andere betrokkene meldt volgens de lokale partij het volgende: "Regelmatig kom ik op de Algemene Begraafplaats aan de Straatweg richting Breukelen, omdat daar mijn vrouw is begraven. Enkele maanden na de datum van begraven van mijn vrouw keek ik af en toe in de mappen die in het 'informatiehokje' bij de ingang liggen, om te kijken of mijn vrouw daarin al was opgenomen. Daardoor kan familie van buiten die het graf willen bezoeken even nazien waar zij ook al weer begraven ligt. Gedurende een jaar heb ik geen wijzigingen - in de losbladige mappen met vellen A-4 in plastic hoesjes gestoken - gezien. Circa vijf maanden geleden zijn alle mappen weggehaald."
Ook over het informatiehokje op de begraafplaats kreeg Maarssen 2000 kritiek binnen: "Nu is het alweer zowat half september en het stoffige, muf ruikende infohokje (een soort houten berghok met één kant open) is begroeid met onkruid van binnen en van buiten terwijl een geëmailleerd bordje nog 'INFO' aangeeft, Informatie die er al maanden niet meer is en daarvoor sterk verouderd was. Het geheel biedt een troosteloze aanblik. Het is een feite een schande dat het al zo lang mis is met die informatie."
De fractie van Maarssen 2000 wil van het college van de gemeente Stichtse Vecht weten wanneer de informatievoorziening weer terugkomt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.