Geweld tegen vrouwen Parkwijk en Vleuten

© Politie
UTRECHT/VLEUTEN - In Parkwijk (Leidsche Rijn) en in Vleuten zijn de afgelopen dagen twee jonge vrouwen mishandeld. Er is geen verband tussen de incidenten, maar de politie in Utrecht is nog niet klaar met het onderzoek.
Een 22 jarige vrouw fietste op 3 september rond 21.45 uur door Park Hoge Weide. Ter hoogte van de voetbalkooi zat een groepje jongens dat seksueel getinte opmerkingen naar haar maakte.
De vrouw reageerde niet en werd vervolgens achterna gezeten door een jongen op een scooter. Hij hield haar fiets van achteren vast waardoor de Utrechtse ten val kwam.
Een tweede dader kwam op de fiets aanrijden en gaf de gevallen vrouw een trap tegen haar scheenbeen. Het gaat om lichtgetinte jongens met glimmende jassen. Ze zijn 16 tot 20 jaar oud. De eerste dader reed op een witte retro scooter met windscherm. De politie hoopt op tips van getuigen.

VLEUTEN

In Vleuten reed zondag rond 21.35 uur een vrouw op haar scooter over het fietspad tussen de Hindersteinlaan en De Tol. Ter hoogte van de Pottegieter werd zij vanuit het niets hard tegen haar scooter getrapt. Hierdoor kwam zij ten val en kon ternuwernood een boom ontwijken.
Geschrokken ging de vrouw naar huis. Samen met haar vader liep ze terug naar de man want haar scooter was flink beschadigd geraakt. Toen bleek dat de man zwaar onder invloed van vermoedelijk alcohol was. Hij was niet voor rede vatbaar en sloeg wild om zich heen.
De politie kwam ter plaatse en de man werd gearresteerd. Het bleek te gaan om een 48-jarige man uit Harmelen. De politie zoekt nog getuigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.