Crèches in Amersfoort en Leusden dicht

AMERSFOORT/HOUTEN - Mickey's kinderopvang, dat onlangs uitstel van betaling aanvroeg, gaat in afgeslankte vorm verder. Vooral in de provincie Utrecht vallen harde klappen.
De crèches Mickey's Calveen in Amersfoort en Mickey's de Biezenkamp in Leusden moeten per 1 december de deuren sluiten. Twee vestigingen in Houten (Hofstad en Schonauwen) worden samengevoegd in de locatie Hofstad. Een crèche in Zwolle moet ook de deuren sluiten. Mickey's is positief over het behoud van een BSO in basischool de Wissel in Houten.
Een teruglopende vraag naar kinderopvang is volgens het bedrijf de voornaamste reden van de financiële problemen en de reorganisatie.
Directeur Sandra de Boer spreekt van een 'onaangename, maar helaas noodzakelijke mededeling' voor klanten en medewerkers. Een nog onbekend aantal werknemers verliest door de maatregelen zijn of haar baan. Bij Mickey's werken 160 mensen.
Binnen nu en twee weken wordt een informatiebijeenkomst gehouden waarbij de directie, het management en oudercommissies aanwezig zullen zijn. Ook komt er een telefonisch spreekuur voor klanten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.