"Aanpak jeugdwerkloosheid Utrecht werpt vruchten af"

UTRECHT - De aanpak van de jeugdwerkloosheid in de stad Utrecht werpt zijn vruchten af, zegt de gemeente Utrecht. Meer dan 1500 jongeren werden dit jaar speciaal getraind voor de arbeidsmarkt en 20 procent van hen vond een baan.
Vorig jaar kregen zo'n 400 werkloze jongeren een contract voor minimaal zes maanden dankzij extra subsidies voor werkgevers die jongeren aan een werkplek hielpen. Die regeling blijft voorlopig in stand, zegt de gemeente, want de jeugdwerkloosheid in de stad is groot.
Eén van de projecten in de stad in de Colour Kitchen. Dit restaurant aan de Oudegracht krijgen jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt een opleiding van een jaar. Daarna kunnen ze meteen in de zaak aan het werk.

HANDVATEN

"De jongens en meiden hier willen aan het werk", zegt coach Sebastiaan Felix van de Colour Kitchen. "Op dit moment komen ze gewoon handvaten tekort om aan het werk te gaan. Die bieden wij ze."
Volgens Felix hebben veel jongeren wel begeleiding nodig. Sommigen zitten al jaren in bijstand en hebben bijvoorbeeld moeite met op tijd komen. Daarbij helpt de coach ze.
Werkgevers die net als de Colour Kitchen de jeugdwerkloosheid willen bestrijden, kunnen nog steeds een subsidie aanvragen, laat de gemeente weten. De jongeren zelf krijgen ook extra ondersteuning.

Colour Kitchen Utrecht helpt bij aanpak jeugdwerkeloosheid

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.