Rietveldprijs gaat naar TivoliVredenburg

UTRECHT - De Rietveldprijs 2015 is toegekend aan het nieuwe gebouw van TivoliVredenburg. De jury was unaniem in haar keuze voor het muziekgebouw waarin meerdere architecten, onder wie Herman Hertzberger en Patrick Fransen, hebben samengewerkt.
De jury zegt veel respect te hebben voor het gebaar om het spreekwoordelijke 'architectenego' opzij te zetten en samen te werken met andere architecten zodat iedere zaal een eigen uitstraling heeft gekregen.
"TivoliVredenburg getuigt ervan dat lef en visie niet tot een nostalgisch verleden horen, maar nog altijd bestaan. Het laat ook zien dat de creatieve daad een architectuur oplevert, die een even wezenlijke als verrassende bijdrage levert aan het leven, de beleving en de bruikbaarheid van de grote stad", aldus de jury.
De jury kent een eervolle vermelding toe aan de Anne Frankschool in Transwijk van Mecanoo en geeft een groot compliment voor de Kop van Lombok van Architectenbureau Marlies Rohmer architecten.
Naast de juryprijs wordt op 25 oktober ook de RTV Utrecht publieksprijs uitgereikt. Daarvoor kan nog gestemd worden. De Rietveldprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een uitgevoerd architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk project in de stad Utrecht.

Beelden TivoliVredenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.