Oproep raadsleden Utrecht voor panden voor asielzoekers

UTRECHT - De PvdA en de ChristenUnie in Utrecht roepen het gemeentebestuur op om harder te zoeken naar panden waar vluchtelingen gehuisvest kunnen worden. Het college van B en W zegt volgens de partijen dat er geen geschikte panden zijn, maar dat geloven de oppositiepartijen niet.
De partijen hebben het e-mailadres opvangvluchtelingen@gmail.com geopend en hopen dat daar tips binnenkomen voor geschikte panden in de gemeente Utrecht.
Het initiatief van de partijen staat niet alleen. Eerder dinsdag riep burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug zij collega's in de regio op om plekken te zoeken voor vluchtelingen. Zijn gemeente huisvest vanwege asielzoekerscentra al veel vluchtelingen en hij denkt na over meer opvang.
De bisschoppen van de Rooms-Katholieke kerk willen snel praten met de landelijke professionele organisaties die de opvang van vluchtelingen regelen. "Op deze manier willen we in kaart brengen wat er precies nodig is om een gezin of meerdere vluchtelingen in een geloofsgemeenschap op te kunnen vangen."
IDEEËN
Mensen die geen plek hebben, maar wel de handen uit de mouwen willen steken kunnen hun initiatief melden op de Utrechtse website 'Ik wil iets doen voor een vluchteling'. Daar worden initiatieven verzameld om vluchtelingen te helpen, Op de pagina kunnen naast donaties ook particuliere ideeën worden ingestuurd.
De organisatie beoordeelt de initiatieven eerst op haalbaarheid, voordat ze op de website worden geplaatst. De organisatie achter de website wil binnenkort ook in gesprek met gemeenten om de krachten te kunnen bundelen.

Gesprek met raadslid Dibi over de zoektocht naar panden voor vluchtelingen
Jongeren zamelen in voor vluchtelingen in Calais

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.