Moskee Bilthoven presenteert nieuw ontwerp

DE BILT/DE BILT - Het ontwerp voor de nieuwe moskee in Bilthoven aan de Noorderkroon is klaar. Woensdagavond worden de bouwtekeningen aan de buurt gepresenteerd en worden de bewoners bijgepraat door de gemeente, een architect en het moskeebestuur.
Volgens de gemeente is dit nog niet het definitieve ontwerp: "De gemeente denkt dat dit ontwerp prima past binnen de ruimtelijke kaders die we daarvoor hebben opgesteld. Die geven aan hoe groot het gebouw mag worden, met hoeveel parkeerplaatsen ze rekening moeten houden en waar het moet komen."

MILJOEN

Op dit moment bidden de moslims nog in een oud gebouw dat het bestuur in de jaren 80 kocht. Het is te klein voor de gemeenschap. Maar een nieuw gebouw kost 1 miljoen euro. Om dat bij elkaar te krijgen is het bestuur al 10 jaar bezig met het inzamelen van geld.
De moskee accepteert geen geld uit het buitenland en is een officiele ANBI-instelling. Dat betekent dat de moskee zich voor minstens 90 procent inzet voor algemeen nut en dat de belastingdienst een oogje in het zeil houdt.
Het is de bedoeling dat moslims eind 2017 voor het eerst in het nieuwe gebouw kunnen bidden.

Tekeningen Moskee Bilthoven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.