Bod op Ballast Nedam wordt sterk verlaagd

NIEUWEGEIN - Het Turkse Renaissance Construction heeft zijn overnamebod op Ballast Nedam fors verlaagd, als gevolg van extra verliezen die het Nieuwegeinse bouwbedrijf verwacht te lijden. Dat werd woensdag bekendgemaakt door de partijen.
De prijs per certificaat gaat naar 0,30 euro, terwijl eerder 1,55 euro werd geboden. De totale omvang van het bod slinkt daarmee van 30 miljoen euro tot 5,8 miljoen euro. Ook in het nieuwe bod is de uitkering van dividend verwerkt. Het aandeel Ballast Nedam sloot dinsdag op 1,47 euro.
Ballast denkt extra verliezen te lijden van circa 20 miljoen euro. Deze verliezen betreffen de divisie Bouw & Ontwikkeling en worden veroorzaakt door de effecten van drie recente faillissementen van toeleveranciers en partners, waaronder Imtech Building Services, en een verdere verslechtering van resultaten op verschillende projecten.
Renaissance zal bovenop een toegezegde investering van 30 miljoen euro een aanvullende kapitaalinjectie doen in Ballast van 17,6 miljoen euro. Met dat geld wordt in een 'aanvullende kapitaalbehoefte', ontstaan door de extra verliezen, voorzien.

AANDELEN

Topman en oprichter van Renaissance Erman Ilicak heeft inmiddels een kwart van de aandelen Ballast Nedam in handen. Het Turkse bedrijf maakt bij aanmelding van 95 procent van de stukken de 47,6 miljoen euro aan extra kapitaal over. Als minder stukken worden aangeboden, wordt de kapitaalinjectie gewijzigd in een claimemissie van 20 miljoen euro en een lening van 27,6 miljoen euro.
Een andere belangrijke wijziging is dat de eerdere afspraak om "de portefeuille van bedrijven en producten" van Ballast Nedam grotendeels ongemoeid te laten vervalt. De ondernemingsraad van Ballast Nedam heeft al een positief advies afgegeven voor het gewijzigde bod, evenals de banken van de bouwer ING, Rabobank en Royal Bank of Scotland.
Het biedingsbericht zal uiterlijk op 1 oktober worden gepubliceerd en naar verwachting wordt het bod nog dit jaar afgewikkeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.