RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Acties moeten nieuwe ontslaggolf TSN Thuiszorg voorkomen"

1/3
AMERSFOORT -

De SP in Amersfoort maakt zich zorgen over een mogelijk nieuwe ontslaggolf bij TSN Thuiszorg. Een actiecomitť van medewerkers voor de huishoudelijke hulp organiseert daarom een informatie-avond op het SP-partijkantoor in Amersfoort.

Eerder dit jaar heeft TSN Thuiszorg gezegd dat er 57 mensen zullen worden ontslagen en de salarissen van ruim 300 medewerkers worden verlaagd. SP-bestuurslid Bob van Ravensberg zegt dat veel medewerkers het water aan de lippen staat en er alweer een nieuwe bezuinigingsronde op stapel staat.

Algemeen directeur Zion Jongstra van TSN zegt dat hij geen keus heeft omdat hij met veel vaste contracten werkt. Als andere zorgaanbieders aanbesteden met de vaak goedkopere flexwerkers dan kunnen wij daar niet tegen op, zegt hij.

Jongstra zegt dat er wel geld beschikbaar is, maar dat de gemeenten daar anders mee omgaan. "Gemeenten houden geld over van het bedrag dat ze van de overheid krijgen, waardoor onze medewerkers hun baan verliezen." Jongstra zegt dat TSN geld moet toeleggen op de kostprijs.


HULP

Door de ontslagen hebben niet alleen medewerkers een probleem, zegt Van Ravensberg. Ook veel cliŽnten zitten zonder hulp, zegt hij. De SP'er vindt het vreemd dat de gemeente Amersfoort ondanks toezeggingen zonder overleg thuiszorghulp heeft geschrapt.

Van Ravensberg hoopt dat door actievoeren de bezuinigingen beperkt kunnen worden. "In Nijmegen hebben medewerkers door actie te voeren bij de thuiszorgorganisatie en gemeente het voor elkaar gekregen om voorgenomen bezuinigingen terug te draaien."

Het SP-raadslid wil vanavond met thuiszorgmedewerkers en hun cliŽnten nadenken over acties.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -