Utrechtse wietboot krijgt opknapbeurt

UTRECHT/VREESWIJK - De wietboot gaat Utrecht tijdelijk verlaten. Volgende week wordt de drijvende coffeeshop naar de Museumwerf in Vreeswijk gevaren voor een grondige renovatie.
De verplaatsing van de wietboot is geen vanzelfsprekendheid. Het schip ligt op een zogenoemde uitsterfplek. Dat betekent dat de boot niet meer van eigenaar mag wisselen en niet vervangen mag worden.
Als de boot eenmaal weg is, wordt de ligplaats opgeheven. In overleg met de gemeente en de havendienst is dit scenario voorkomen en mag de wietboot na de opknapbeurt gewoon weer terug keren.
De verhuizing van de drijvende coffeeshop is een enorme klus. Het schip gaat vanaf de Wittevrouwensingel, naar de Weerdsluis en vervolgens naar de Vecht. Om de stad te kunnen verlaten moeten de Noorderbrug en de Van Asch van Wijckbrug van hun plaats worden gelicht.
Na de opknapbeurt komt de wietboot weer terug. In de tussentijd wordt er op de plek aan de Wittevrouwensingel een tijdelijke voorziening gecreëerd zodat mensen er gewoon cannabis kunnen kopen.