"Meer overlast na sluiting coffeeshop Zanzi"

UTRECHT - De PvdA in Utrecht wil weten waarom coffeeshop Zanzi aan de Vleutenseweg is gesloten. Eerder zei burgemeester Van Zanen dat de handelsvoorraad te groot is, maar de fractie vraagt zich af of er niet meer aan de hand is. Na de sluting is er meer overlast, aldus de fractie.
De politie viel op 19 augustus Zanzi binnen en trof bij de drukbezochte afhaal-coffeeshop meer wiet aan dan in het gedoogbeleid is toegestaan. Van burgemeester Van Zanen mag de zaak nu niet meer open omdat die een gevaar zou vormen voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid.
De PvdA stelt in de raadsvragen dat de situatie er voor de buurt niet beter op is geworden. "Van bewoners in Lombok horen we dat de straathandel enorm is toegenomen. Niet alleen op de Vleutenseweg, maar ook in de woonstraten er omheen."
De fractie wijst er ook op dat voor rechters een te grote handelsvoorraad geen reden meer is om een straf op te leggen. De partij wil van het stadsbestuur weten of een goed gerunde coffeeshop niet belangrijker is dan een te grote handelsvoorraad.
Ten slotte vraagt de partij zich af of door alle sluitingen niet te weinig cofffeeshops in Utrecht zijn. Zo zijn er 17 vergunningsplekken, maar blijven er na de sluiting van Zanzi nog negen zaken open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.