Utrecht onderzoekt vuurwerkvrije zones

UTRECHT - Kan de gemeente Utrecht komende jaarwisseling in enkele gebieden vuurwerk verbieden? Dat gaat burgemeester Van Zanen onderzoeken, zo heeft hij dinsdagavond toegezegd na vragen van de Partij voor de Dieren. Utrecht gaat komende jaarwisseling sowieso meer mensen inzetten tegen vuurwerkoverlast.
De PvdD wil graag een vuurwerkverbod bij onder meer de Vogelopvang, dierenweides en hospitium Vleuten. GroenLinks, D66, Student&Starter en de ChristenUnie sloten zich hierbij aan. Volgens Van Zanen is het juridisch in ieder geval mogelijk om zulke zones af te kondigen.
De VVD vroeg zich af of zulke vuurwerkvrije zones wel te handhaven zijn, maar volgens de PvdD zijn daar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag al goede ervaringen mee opgedaan. Van Zanen gaat dat na bij zijn collega's.
Het liefst ziet de dierenpartij een compleet verbod op vuurwerk met een grote professionele publieksshow als alternatief, maar de fractie ziet in dat dat voorlopig niet haalbaar is. Van Zanen ziet overigens niets in grote vuurwerkshows.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.