Vier jaar cel voor beroving 99-jarige Baarnse

BAARN - Twee vrouwen moeten vier jaar de cel in voor een overval op een hoogbejaarde vrouw van 99 jaar uit Baarn. Ze moeten het slachtoffer ook 2000 euro schadevergoeding betalen. De rechter hield bij de strafmaat rekening met de enorme impact die de overval op de bejaarde vrouw heeft gehad.
De 49-jarige Hendriette W. uit Hilversum werkte als thuiszorgmedewerkster bij het slachtoffer. Samen met de 52-jarige Hermine V. uit Amsterdam wilde de hulpverleenster sieraden van het hoogbejaarde slachtoffer stelen. Ze wist vanwege haar werk waar de sleutel lag.
Het slachtoffer werd door het tweetal in haar bed overvallen, vastgepakt en bij de keel gegrepen. Tijdens de roof werd een deken over de bejaarde dame gegooid. Ondanks haar hoge leeftijd sloeg de Baarnse van zich af en ontstond een worsteling met de belagers.

BANDJE

De vrouwen gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. De recherche kwam de vrouwen op het spoor door de vondst van een elastisch bandje waarop dna-sporen werden gevonden. Daarna werden telefoongesprekken van de overvallers afgeluisterd, waarin ze met elkaar spraken over de misdaad.
De overval heeft erg veel gevolgen voor de vrouw gehad. Ze woonde nog zelfstandig, maar ging na de overval zo achteruit dat ze zich gedwongen zag om naar een zorginstelling te verhuizen. Ook is ze haar vertrouwen en gevoel van veiligheid kwijtgeraakt.
Het Openbaar Ministerie had vijf jaar gevangenisstraf geëist met aftrek van voorarrest. De officier van justitie sprak tijdens de rechtszaak twee weken geleden van een 'laffe, lage en respectloze' daad. Beide vrouwen zeiden tijdens de rechtszaak spijt te hebben van de overval.
Zaterdag wordt het slachtoffer 100 jaar oud.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.