Freek de Jonge vergeet lezing in Amersfoort

AMERSFOORT - Cabaretier Freek de Jonge is dinsdagavond niet komen opdagen bij een lezing in een volle Lutherse Kerk in Amersfoort. Hij zou komen praten over vertrouwen, God, hoop en liefde. Wel verscheen hij op het gala van Het Nationale Ballet in Amsterdam.
De andere sprekers van de lezing zaten klaar, de zaal zat vol, maar Freek kwam niet. "Vreselijk, zoiets is me nooit eerder overkomen. Ik ben het vergeten, ik schaam me dood", zegt De Jonge.
De predikant van de kerk is teleurgesteld. Er was de dag ervoor nog mailcontact geweest met De Jonge en de meeste mensen waren speciaal voor hem gekomen. De Jonge ontkent dat. Volgens zijn vrouw Hella is er maandenlang geen contact met de kerk geweest.
De cabaretier heeft zijn excuses aangeboden. De honderden toehoorders krijgen hun entreegeld terug van het kerkbestuur. Freek de Jonge wil zo snel mogelijk alsnog naar Amersfoort komen.
De Jonge is dit studiejaar Honorary Fellow van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij verzorgt colleges en geeft interviews over levensvragen als schuld en boete. In het kader daarvan zou hij naar Amersfoort komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.