"Woerden lost konijnenprobleem Rijnhof niet op"

WOERDEN - De gemeente Woerden heeft de konijnenplaag op begraafplaats Rijnhof nog altijd niet onder controle. Bloemen en planten bij de graven worden op grote schaal aangevreten. Ook graven de knaagdieren gangen onder de paden waardoor de bodem verzakt.
De problemen op het kerkhof aan Geestdorp spelen al langer, maar lijken dit jaar extra groot te zijn. De konijnen komen uit de weilanden rondom de begraafplaats op zoek naar voedsel.
Meerdere nabestaanden hebben in maart van dit jaar de gemeente al gevraagd snel iets aan de konijnenoverlast te doen. Sommige families hebben omdat een oplossing uitbleef graven uitgerust met een kostbare sensor die een hoge pieptoon verspreidt als er een konijn passeert. Maar het plaatsen van sensoren en piepers kan volgens de eigenaren van de graven nooit de bedoeling zijn.
Het afschieten van de konijnen wordt binnen het college van Woerden niet breed gedragen. De begraafplaats is een plek van rust en als jagers er aan de gang gaan, moet de begraafplaats worden afgesloten. In het verleden is met marters geprobeerd de konijnen weg te jagen, maar dat werkte niet vanwege de grote aantallen konijnen.
De lokale partij Lijst van der Does heeft schriftelijke vragen gesteld over de aanpak van de konijnenoverlast op Rijnhof. De partij vindt dat er te weinig met klachten van de nabestaanden is gedaan en noemt dat schokkend.
Ook wil de fractie weten waarom Woerden het probleem weigert op te lossen terwijl beloofd is er naar te kijken.

Reportage van maart 2015 over de konijnenplaag in Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.