Overvecht ongezondste wijk van Nederland

UTRECHT - Overvecht is de meest ongezonde wijk van Nederland. Inwoners van de Utrechtse wijk maken de hoogste zorgkosten van Nederland, namelijk 2571 euro per persoon per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
Het bedrag in Overvecht ligt een kwart hoger dan mensen van dezelfde leeftijd in de rest van Nederland. Inwoners hebben relatief vaak last van chronische ziektes zoals diabetes en COPD, maar ook psychische aandoeningen.

BIJSTAND

Welzijnswerker en PvdA-raadslid Bouchra Dibi zegt tegen RTV Utrecht dat ze de problemen wel herkent: "Er is veel armoede, veel werkloosheid, veel bijstandsuitkeringen en veel overgewicht onder wijkbewoners. Dat maakt dat mensen hoge zorgkosten hebben. Het klinkt simpel, maar het is waar."
Dibi heeft RTV Utrecht laten weten dat er de komende jaren geïnvesteerd moet blijven worden in welzijnsprojecten, die de gezondheid van de Overvechters kan verbeteren. Daar is volgens haar "geld, energie, mankracht en visie" voor nodig.

GEZONDST

RTL baseert de cijfers op de gegevens van zorgverzekeraars over zorg uit het basispakket in 2011, 2012 en 2013. Inwoners van het Noord-Hollandse Niedorp en omgeving zijn het meest gezond.

Verslaggever Marc van Rossum met raadslid Bouchra Dibi in gesprek over de uitkomsten van het onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.